Energielabel woningen

Vanaf 1 januari 2021 heeft u voor het opstellen van een energielabel voor uw woning een energieadviseur nodig. Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning energiezuinig is. Het energielabel laat je zien hoe zuinig je huis is en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Door de verbeteringen aan te brengen wordt de woning comfortabeler en energiezuiniger. Onze adviseurs zijn gecertificeerd voor het opstellen van een energielabel.

Benieuwd naar het energielabel van je huis? Kijk op Zoek je energielabel.

Wanneer je jouw huis gaat verkopen moet je aan de koper laten zien welk energielabel je woning heeft. Je moet de labelklasse (A++++ t/m G) vermelden in de advertenties waarin je huis te koop wordt aangeboden, bijvoorbeeld op Funda. En je moet het label aan de koper overhandigen op het moment van overdracht. Overhandig je het label niet bij de overdracht van de woning, dan kun je een boete krijgen.

Huurders en verhuurders, het energielabel en de energie-index

Huurders hebben recht op een energielabel als ze een andere woning gaan huren.

De energiezuinigheid van een huurwoning telt mee in het puntensysteem van het woningwaarderingsstelsel (wws). Een energiezuinige woning heeft meer huurpunten.

Hoe werken wij

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag. Flexibiliteit en snelheid van opname tot afgifte van het label bij zowel grote als kleine opdrachten.

Wij komen bij u langs om alle kenmerken van uw woning vast te stellen. Afhankelijk van de grootte van uw woning en de zichtbaarheid van de kenmerken zal dit zo’n 1 à 1.5 uur duren. Vervolgens zullen wij het energielabel voor u opstellen. Dit energielabel wordt uitgedrukt in de letters A t/m G, waarbij A het meest energiezuinige label is. Wilt u het energielabel van uw woning verbeteren? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Energielabel aanvragen voor woningen

Wilt u een energielabel aanvragen voor uw woning?

Stuur uw aanvraag naar contact@immink-vastgoedmakelaardij.nl of maak gebruik van ons contactformulier. Wij zijn daarnaast ook telefonisch bereikbaar op 06-25036344.