Vastgoedbegeleiding

IMMINK Vastgoed & Makelaardij adviseert en begeleid met een bouwkundige insteek om u van alle gemakken te voorzien. Naast de aankoop en verkoop van een woning komt er veel meer kijken. Wilt u de woning verduurzamen, bevindt er zich asbest in het pand dat u wilt kopen, heeft u een energielabel (link: pagina energielabel) nodig of bent u van plan om de woning geheel te verbouwen? Dit zijn allerlei vragen waarbij deskundig advies goed van pas komt. IMMINK Bouwadvies helpt en adviseert u bij dit soort vragen en kan u helpen bij het hele bouwtraject. Wij inventariseren wat de mogelijkheden zijn en geven aan de hand daarvan advies op maat en vastgoedbegeleiding.

Wie is IMMINK Bouwadvies

IMMINK Bouwadvies is een onafhankelijk adviesbureau welke 3 jaar geleden is opgericht als eenmanszaak door Roberto Immink. IMMINK Bouwadvies is per 2021 onderdeel geworden van IMMINK Vastgoed & Makelaardij. IMMINK Bouwadvies biedt een breed pakket aan diensten en geeft oplossingen voor complexe huisvestingsvraagstukken en bouwprocessen. Voor opdrachtgevers in het bedrijfsleven, particulieren, huurders, ontwikkelaars, institutionele beleggers en woningbouwcorporaties. IMMINK Bouwadvies ontzorgt u in alle aspecten welke met uw vastgoed te maken hebben. Of het nu te maken heeft met conditiemetingen, duurzaamheidsvraagstukken, NEN2580, asbest, bouwbegeleiding of een vergunningaanvraag, IMMINK Bouwadvies heeft alle kennis en disciplines in huis.

Bouwbegeleiding

Bij bouwbegeleiding gaat het vaak om werkzaamheden waar u nog nooit eerder mee te maken heeft gehad. Het (ver)bouwen van uw woning is een leuk traject, maar er komt ook vaak veel bij kijken waar u tegenop kunt zien. Het is dan fijn om betrouwbare begeleiding in te schakelen die u van alle gemakken kan voorzien. IMMINK Bouwadvies zorgt ervoor dat het hele (ver)bouwproces vlekkeloos en conform afspraak verloopt. Denk hierbij aan vakkundig advies, uw wensen helder in beeld brengen en het duidelijk in kaart brengen van de bouwkosten. Wij helpen u met al het werk, van idee tot vergunning. Ervaar het gemak als u de persoonlijke bouwbegeleiding van IMMINK Bouwadvies inschakelt.

Uw woning laten meten conform de NEN2580 Norm

Voor elke woning is het van belang dat de gebruiksoppervlakte vakkundig worden opgemeten. Dit wordt via specifieke regels gedaan. In de NEN2580 wordt precies vastgelegd hoe oppervlakten en inhouden van een woning gemeten moeten worden. Als de oppervlakte van een woning is gemeten via deze methode, spreekt men van ‘gebruiksoppervlakte wonen’. Een woning meten via deze methode is een specialistische klus en kunt u niet zomaar zelf uitvoeren. IMMINK Bouwadvies helpt u hierbij.

Wilt u een afspraak maken met IMMINK Bouwadvies?

Kunt u bouwadvies gebruiken of wilt u meer weten over vastgoedbegeleiding? IMMINK Bouwadvies helpt u graag bij al uw vragen. Wij adviseren en begeleiden u in alles wat met (ver)bouwen en (ver)kopen van een woning te maken heeft. Neem gerust contact met ons op via ons emailadres: contact@immink-vastgoedmakelaardij.nl of telefonisch op het nummer +316-25036344. Onze specialisten staan klaar voor u en helpen u graag verder.

Energielabel woningen

Sinds 2008 is het bij de oplevering, verhuur en verkoop van een woning verplicht om een geldig energielabel te hebben. Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuw energielabel voor woningen. Voor woningeigenaren is het vanaf 1 januari 2021 ook niet meer mogelijk op dit energielabel eenvoudig online aan te vragen. Voor het opstellen van een energielabel voor uw woning heeft u nu een vakbekwaam energieadviseur nodig. Deze adviseur komt langs om het label voor uw woning te bepalen. Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning energiezuinig is. Een energielabel geldt voor alle soorten woningen. Of u nu in een bestaande woning woont of in een nieuwbouwwoning gaat wonen. Dit label blijft tien jaar geldig vanaf registratiedatum. Het energielabel laat u zien hoe zuinig uw huis is en wat u kunt doen om dit te verbeteren. Door de verbeteringen aan te brengen wordt de woning comfortabeler en energiezuiniger en zal dus ook de labelklasse verbeterd worden. Onze adviseurs zijn gecertificeerd voor het opstellen van een energielabel.

Benieuwd naar het energielabel van uw huis? Kijk op Zoek uw energielabel.

Wanneer u uw huis gaat verkopen moet u aan de koper laten zien welk energielabel uw woning heeft. U moet de labelklasse (A++++ t/m G) vermelden in de advertenties waarin uw huis te koop wordt aangeboden, zoals bijvoorbeeld op Funda. Daarnaast moet u het label aan de koper overhandigen op het moment van overdracht. Overhandigt u het label niet bij de overdracht van de woning, dan kunt u een boete krijgen.

Huurders en verhuurders, het energielabel en de energie-index

Huurders hebben recht op een energielabel als ze een andere woning gaan huren. De energiezuinigheid van een huurwoning telt mee in het puntensysteem van het woningwaarderingsstelsel (WWS). Hoe energiezuiniger de woning is des te meer huurpunten deze woning heeft. Heeft u vragen over een energielabel voor een huurwoning, wilt u weten of uw huurwoning al een energielabel heeft of wilt u een energielabel aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werken wij?

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag. Bij ons geldt flexibiliteit en snelheid van opname tot afgifte van het label bij zowel grote als kleine opdrachten.

Wij komen bij u langs om alle kenmerken van uw woning vast te stellen. Afhankelijk van de grootte van uw woning en de zichtbaarheid van de kenmerken zal dit zo’n 1 à 1.5 uur duren. Vervolgens zullen wij het energielabel voor u opstellen. Dit energielabel wordt uitgedrukt in de letters A++++ t/m G, waarbij A++++ het meest energiezuinige label is. Wilt u het energielabel van uw woning verbeteren? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Wilt u een energielabel voor uw woning aanvragen?

Wilt u een energielabel voor uw woning aanvragen? Onze energieadviseurs komen bij u langs om uw woning van een energielabel te voorzien. Stuur uw aanvraag naar contact@immink-vastgoedmakelaardij.nl of maak gebruik van ons contactformulier. Wij zijn daarnaast ook telefonisch bereikbaar op +316-25036344.